top of page

Georgiana, primul an și jumătate de CrossFit ROA. Despre competitivitate și adaptare

Undeva anul trecut am început o serie de interviuri video cu o parte din membrii sălii. Eram curioși să le aflăm experiența lor la noi, cu CrossFit-ul, cum se simte pe pielea lor sala, de când au venit și până acum. I-am invitat pe cei care aniversau primul an, primii 2 ani, primii 3 ani, dar și pe cei care au venit 6 luni admirabil de constant, fețe pe care le vedem aproape zilnic în sală, oameni care au evoluat foarte mult.


Anul acesta continuăm seria de interviuri, și video, și în scris. Georgiana ne-a răspuns cel mai ușor în scris, așa că lăsăm mai jos experiența ei la noi. 😃


PS: Pe ea o vedem, în medie, de 5-6 ori pe săptămână, la antrenamente și are o evoluție foarte bună și o înțelegere complexă a ce înseamnă să te antrenezi constant, pe termen lung, de plăcere, dar și pentru sănătate și de dragul de a fi în formă. 👏Câți ani de sport ai în total - și ce simți că a fost diferit la ROA, în tot acest timp de când vii la noi?


Fac sport constant (zilnic) de 7 ani. În tot acest timp am alternat diverse tipuri de clase: body pump, cycling, c-core, interval, TRX, GRIT, body combat etc. Ușor ușor mi-am făcut curaj și am intrat și în sala de fitness unde mă antrenam individual. După tot acest parcurs am simțit că vreau altceva, ceva nou, mai intens, așa am ales CrossFit (exerciții pe care le cunosc dar duse la un alt nivel). Când am venit prima dată știam la ce să mă aștept, oarecum. Aveam idee ce înseamnă CrossFit. Ce m-a cucerit a fost colectivul și faptul că fiecare zi este diferită, ceea ce nu îmi dă timp să mă plictisesc.
Ce obiective simți că ai reușit să atingi la ROA?


Primul obiectiv la primul abonament a fost să văd dacă îmi place acest tip de activitate. Obiectiv bifat. Putem spune că a fost dragoste la prima vedere. Apoi, faptul că le văd pe fete/băieți cum reușesc să facă anumite exerciții RX m-a făcut să îmi setez câteva ținte, pe care, pentru orgoliul meu le-am și atins: pot să sar la cutie, să fac pistols RX (singurul cred pana la momentul acesta), cred că am reușit să fac și 1-2 duble și am reușit să mai cresc greutatea pe bară.


Este vreun record personal care te-a luat pur și simplu prin uimire?


Au fost câteva antrenamente când, deși nu credeam că-l voi duce la bun sfârșit, cu ajutorul antrenorilor care m-au motivat, al colegilor care m-au încurajat, l-am terminat. 


Ce ai spune unui începător care se uită pe pagină și e foarte nehotărât, dacă să vină sau nu la sală?


Încurajez pe oricine să facă sport, de orice fel. Pentru cei care au mai trecut prin sala de sport le recomand cu caldură tipul acesta de antrenament - CrossFit. 

Pentru începătorii în ale sportului - să nu se teamă. - echipa ROA este tot ce îți trebuie la început: un antrenor atent la Mișcările pe care le faci (dincolo de a face mișcare este important să o faci corect pentru a evita accidentările), un coach care să te îndrume mereu la greutăți, modul în care faci exercițiul, totul ajustat după puterile și capacitățile tale


Asta mi-a plăcut la ROA și m-a făcut să vin: fiecare este impulsionat să-și depășească propriul record, nu pe al celorlati - suntem diferiți, chiar si in sport.


⁠Ai avut vreo preconcepție despre CrossFit, pe care ți-ai schimbat-o venind la sală?


Mi-a fost teamă că este un antrenament prea dur și că nu voi face față, însă echipa ROA m-a asigurat încă de la prima ședință că antrenamentul se poate adapta pentru fiecare, mereu există o variantă care să te ajute să faci antrenamentul fără să te frustrezi sau să îți pui în pericol sănătatea.Te-a ajutat CrossFit-ul cu ceva în viața din afara sălii?


Eee, aici este un subiect mai profund. CrossFit la ROA nu este numai despre haltere, greutăți și viteză - este despre: răbdare, acceptare și depășirea limitelor mentale (teama). Fără să îți dai seama în antrenament lucrezi cu psihicul tău, pe care trebuie să-l ai puternic ca să poți să îți atingi obiectivele din timpul antrenamentului. Eu mai am de muncă, dar am reușit să trec peste frica de cutie și acum sar pe ea. 😉


Party ROA 4 ani 🥳


Cu ce anume din ROA faci click imediat?


Cu Tupac. 😁 Este terapie pentru mine, am primit cele mai adevărate momente de afecțiune de la el, chiar atunci când ai nevoie. Mulțumim că îl împărțiți cu noi toți.

Ce planuri ai pentru următoarele luni - anul acesta?


La interviul de 2 ani de ROA să pot declara: o tracțiune, un stat la perete, un snatch continuu (voi știți mai bine la ce mă refer😉), un set de duble.

Mulțumim pentru interviu, Georgiana!


54 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page